donderdag 3 januari 2013

New hearts

The first four hearts. difficult to take a good picture. Outside it is grey, no sunshine today. Perfect quiltweather....

At the top of the yellow heart I stitched some french knots. That was really fun to do.
 
Met het grijze weer buiten is het moeilijk foto's maken, maar wel heerlijk quiltweer.
Op het gele hartje kwamen ook nog een paar Franse knoopjes. Deze passen goed bij het lieve bloemetje.
 
With love,
Françoise
 
If you don't have enough scraps to use for your hearts: it isn't necessary that all hearts are different. If you make 10 of each, you still need 37 fabrics.
 
Als je nog niet zoveel restjes hebt, kun je hartjes uiteraard herhalen in dezelfde stof. Als je er 10 uit een stof maakt...heb je nog steeds 37 verschillende stoffen nodig...En misschien kun je wat ruilen/bietsen of sparen door het jaar heen?

10 opmerkingen:

 1. Hoi Francoise,
  Ik ben helemaal fan van je hartjes! Ben ook super enthousiast begonnen. Maar.... ik krijg de hartjes in het puntje boven niet mooi. Kun jij wellicht dmv foto's op je blog laten zien hoe jij de hartjes appliceert? Jouw hartjes zitten zoo netjes! Ik denk dat er meerdere dames hier blij mee zullen zijn!
  Groetjes van een grote fan, Sabine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat zijn je hartjes mooi! Ze komen echt prachtig uit op de donkere achtergrondstof. Ben vandaag ook heerlijk met de hartjes in de weer geweest. Kon alleen geen foto meer maken, was al te donker. Groetjes, Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk je hartjes en hoe anders dan de mijne ;-)! Volgens mij gaan er heel wat hartjesquilts komen, het is ook zo leuk om te doen. Ik kijk uit naar je volgende rij. Ik hrb mijn hartjes ook tot en met dag 4 aan elkaar genaaid, de volgende dag hangt al wel klaar, ik hoef dus niet bang te zijn dat ik achter ga looen, want heb een aantall reserve hartjes gemaakt.....
  Groetjes
  Marina Fluit

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ben jij toch netjes bezig....Ik loop al vier hartjes achter en (sinds gisteren) 3 delen van de mystery.....Wat zou mijn goede voornemen toch zijn? Ik denk dat mijn hartjes beginnen op 7 januari!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ach Marleen, die 4 hartjes heb je echt zo ingehaald hoor, die mysterie doe je vast een stuk langer over ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk die hartjes, 'k ben er ook mee begonnen in de kleuren rood met wit. Het bovenste puntje in het midden blijft lastig bij het appliceren wellicht heb jij een tip. succes

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Kijken jullie maar eens op de Website von Missouri Quilts.
  Daar zijn eenheleboel tutorials te vinden. Pas geleden ook voor het appliceren. 4 leergangen en eentje daarvan beschrijft puntjes en hoeken. Ik vond het heel duidelijk, ondanks dat het engels is. Je moet wel even een half uurtje de tijd hebben, want die filmpjes duren wat lang.
  heel veel succes!!
  en groetjes uit Zwitserland
  Charlotteke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hallo Francoise,

  Ik ben ook begonnen met de hartjes. Ik maak ze in rood op witte en creme achtergrond. Omdat ik niet zo'n liefhebber ben van appliqueren (of zou ik gewoon eens op cursus daarvoor moeten?) maak ik ze vast met vliesofix en festonneer ik ze. Wordt ook erg mooi, al zeg ik het zelf :-)

  Groetjes,
  Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen